Nieuws

Valentijns-ontbijtmanden

10 januari


Op 12 februari bieden we jullie allemaal de mogelijkheid aan om je geliefde extra hard te verwennen ter gelegenheid van valentijn! 💘 Dit kan je doen door een ontbijtmand te bestellen.


Keuze uit een normale of een deluxe variant en dit voor zowel groot als klein.


Meer info vind je op onderstaande site.

https://forms.gle/TaijMWy6BRWP4uKz9

Kerstmarkt 18 december

7 december


Op 18 december is klein en groot welkom op onze Kerstmarkt!


De deuren van onze chalets openen om 17:30. Jullie hebben dan de keuze uit allerlei kraampjes om jullie honger te stillen. Een drankje is zeker en vast ook mogelijk!


Vergeet zeker geen kersttrui aan te doen! Want wie weet ga jij wel naar huis met een leuke prijs.


Tot dan!

Christus Koning 20/11

Op 20 november is het Christus Koning!

Dit betekent ook dat we heel de dag Chiro hebben.


We spreken af om 9u15 aan de Kerk van Stokkel (Kerkstraat, 1150 Sint-Pieters-Woluwe). De Chiro eindigt voor iedereen om 18u00 in het patro.


Omdat wij op 20 november een speciale activiteit en middageten voorzien, moeten wij een beeld hebben van de exacte aantallen. Daarom willen wij jullie vragen de Google form in te vullen indien u zoon/dochter deelneemt aan deze Chirozondag - https://forms.gle/Pvnqfg1qvco8p3Au8 . De google form sluit op zondagavond 13/11.


Verder vragen we jullie ook 10 euro cash mee te geven aan jullie kind(eren) en een Mobib-Kaart. Dit is voor de activiteit en het middageten.

Kamp-ambiblad 2022 Hombourg.pdf

Overmorgen vertrekt Chiro Stokkel op kamp !

+ kamp ambiblad

9 juli 2022


Daarom zijn jullie maandag welkom om de bezinning te komen volgen die plaatsvindt om 9u30 in de kerk van Stokkel.


Zin om het kampterrein zelf eens te komen bezoeken? Dan zijn jullie zeker welkom op 17 juli vanaf 14u, de openingsformatie begint om 14:30!

Cercle paroissial de Hombourg

Rue de Belven 16, 4852 Hombourg


Je kan zeker ook een leuk briefje naar ons toe sturen.

KAMP inschrijvingsformulier (2022).docx

Kampinschrijvingen 2022

Kon u er op 15 mei niet bij zijn om uw kind(eren) in te schrijven? Dan krijgt u de mogelijkheid om dit zo snel mogelijk online in orde te brengen.


Vul het inschrijvingsformulier in bijlage in, stuur het naar ons door en stort het juiste bedrag naar het rekeningnummer van de Chiro, BE91 4393 1431 7176, met de naam van het ingeschreven kind(eren) als mededeling.


Eens we alles goed ontvangen hebben, zult u een bevestigingsmail ontvangen samen met het ambiblad. Hierin vindt u tal van nuttige info terug om goed op kamp te kunnen vertrekken.


De prijzen voor een kamp zijn de volgende:

1ste kind: € 130

2e kind: € 120

3e kind: € 110

⚠️ Let op⚠️ een kampinschrijving is pas geldig eens het juiste bedrag is gestort.


Als u nog vragen heeft in verband met het kamp, kunt u ons altijd mailen of aanspreken voor/ na een chirozondag.


PS.: Voor een afbetalingsplan kan je steeds contact opnemen met de volwassen begeleiding (vb@chirostokkel.be). 😉

Chiro-feest op 7 mei

Beste Chiro sympathisanten

Op 7 mei organiseren we de eerste editie van ons Chiro-feest! De deuren van het patro gaan open om 14 uur en heel de namiddag worden er toffe activiteiten voorzien voor klein en groot. Want JA, je leest het goed, iedereen is welkom*! Broers, zussen, ouders en groot ouders, noem maar op. Wij maken er een leuke namiddag van en bovendien is er ‘s avonds de mogelijkheid om iets lekkers te blijven eten of gewoonweg iets te drinken.

Zien we elkaar op 7 mei? Zet je snel op aanwezig op het Facebook evenement (https://fb.me/e/34p9XpMjn) en mis geen info.

Meer info volgt de komende weken.


Groetjes

Chiro Stokkel

*Kinderen horen vergezeld te worden door een volwassene tijdens het Chiro-feest.

Lente ontbijtmanden: 20 maart 2022

22 februari 2022


Ontbijt is de eerste en DE belangrijkste maaltijd van de dag. En wat is er beter dan een geleverd ontbijtje aan huis?

Bestel daarom een heerlijke ontbijtmand bij Chiro Stokkel aan huis geleverd (+ 2 euro) of kom deze zelf afhalen tussen 7u30 en 10u00.

Een heerlijke croissant ? Een verrukkelijke pistolet met een lekker sneetje hesp ? Het kan allemaal dankzij Chiro Stokkels lente ontbijtmanden !


HOE BESTEL IK EEN ONTBIJTMAND

 1. Vul de Google form in voor 13 maart 2021 19u00. https://forms.gle/vvD15tk6bsCRM6KG9

 2. Schrijf het gepaste bedrag over.

 3. Kom het ofwel op 20 maart 2022 tussen 7u30 en 10u00 afhalen in het patro (François Vander Elststraat 17, 1150 Sint-Pieters-Woluwe). Of wacht tot dat we deze bij jouw thuis leveren (+ 2 euro).

 4. Laat het smaken!

Op 21 november is het Christus Koning!

17 november 2021

Een hele dag spelen met heel de Chiro! Hoe gaat het verder in zijn werk voor Chiro Stokkel?

De leden worden om 8:45 aan de kerk van Stokkel verwacht, waar we eerst een korte mis gaan bijwonen.

Eens de mis gedaan is, vertrekken we naar onze activiteit! Om nadien te smullen van een heerlijke maaltijd die het kombuis voor ons gaat maken. Eens onze buikjes gevuld zijn, gaan we ons verder amuseren.

Om 18u, is de Chiro zondag voor iedereen gedaan.

Vergeet zeker niet:

· 10 euro (Voor het eten en de activiteit)

· Een Mobib kaart (als je dat hebt)

· Warme kleren:

o HANDSCHOENEN!!

o LANGE SOKKEN!!

· Ben je ouder dan 12 jaar? Vergeet dan jouw mondmasker niet.

· Ben je ouder dan 16 jaar? Breng dan zeker jouw mondmasker, Covid safe pass + ID mee!


Jaarinschrijvingen en spaghetti avond

9 oktober 2021

Deze zondag (10 oktober) vinden de jaarinschrijvingen plaats. Vanaf 17u bent u welkom om uw kind(eren) in te schrijven. De inschrijving voor het jaar kost 40 euro, in deze prijs zijn een aantal zaken inbegrepen zoals een verzekering voor tijdens de zondagen, spelmateriaal en plezier. Verder kan u zondag de kaspi's steunen, zij verkopen namelijk hotdogs aan democratische prijzen. :)


Daarnaast vindt op zaterdagavond, 16 oktober onze jaarlijkse spaghetti avond plaats. Dan zijn jullie allemaal welgekomen vanaf 18u om spaghetti bolognaise of veggie à volonté te eten tot 22uur in de gemeentelijke basisschool van Stokkel (Henri Vandermaelenstraat 61, 1150 Sint-Pieters-Woluwe). De prijs voor kinderen (tot 12 jaar) is 10 euro, die voor volwassenen (vanaf 12 jaar) is 12 euro. Kaarten kunnen aangekocht worden bij de leiding, vb's of aan de kassa de avond zelf.

Let op: voor de spaghetti avond is een Covid Safe Ticket nodig, dit wordt bij de kassa gecontroleerd.

CHIRO STOKKEL GOOIT DE DEUREN OPEN

26 september 2021

Op 3 oktober is IEDEREEN welkom! 😊 Dan hebben we namelijk onze opendeurdag. Om 14 uur start de openingsformatie en vanaf dan tot 18u is de bar geopend. Tijdens deze namiddag, kan uw kind eens komen proeven van de Chirosfeer. Ondertussen kan u op afstand meekijken of wat vragen stellen aan onze nieuwe VB's, Sanne en Joran. Zoals gewoonlijk gaat het door in het Patro (François Vander Elststraat 17, 1150 Sint-Pieters-Woluwe).

In het kort:

Wat? Opendeurdag, een dag waarop vriendjes en nieuwe kindjes zeker welkom zijn!

Waar? Chiro Stokkel - François Vander Elststraat 17, 1150 Sint-Pieters-Woluwe

Wanneer? Op 3 oktober vanaf 14u tot 18u

Hoe? Gewoon afkomen met enthousiasme

Voor verdere vragen, aarzel niet om ons te contacteren op 'info@chirostokkel.be'.

Tot zondag!

Opendeurdag en spaghetti avond

18 september 2021


Op 3 oktober, is iedereen welkom om eens van de Chiro sfeer te proeven. Zo kunnen huidige leden vriendjes of vriendinnetjes meebrengen en kunnen hun ouders ondertussen iets drinken. Ken je niemand in Chiro Stokkel? Laat dit dan geen struikelblok zijn, want ook jij bent welkom om vriendjes bij ons te maken.


Op 16 oktober, vindt onze jaarlijkse spaghetti avond plaats, hierom trent volgt later nog meer info maar hou deze avond alvast vrij. 😊

5/09 & 12/09: Save the dates

25 juli 2021


Beste Chirovrienden,


Jammer genoeg hebben we ons kamp vroegtijdig moeten beëindigen waardoor we tal van leuke zaken niet hebben kunnen doen. Deze verloren tijd willen we graag met jullie inhalen! Daarom nodigen we jullie graag uit op 5 september 2021. Op deze dag gaan we het traditioneel oudersbezoek van op kamp zo goed mogelijk proberen na te bootsen in Stokkel. Om 14u00 zijn jullie allen welkom om de openingsformatie bij te wonen in de tuin van de pastoor (Henri Vandermaelenstraat 25, 1150 Sint-Pieters-Woluwe) gevolgd door een korte ceremonie. Nadien beleef je uren plezier met onze talloze traditionele activiteiten, zoals volksdansen en krachtspelen!


Traditiegetrouw kan je vanaf 17u30 ook smullen van onze heerlijke pensen! Om 19u00 sluiten we de bar en dit evenement af met een slotformatie.


Hieronder alvast een kort overzicht:

 • 14u00 - 14u15: Formatie

 • 14u15 - 15u00: Mis

 • 15u00 - 16u00: Krachtspelen en grimmen

 • 16u00: Taart

 • 16u15 - 17u00: Volksdansen

 • 17u30 - 19u00: BBQ

 • 19u00: Slotformatie


Op 12 september 2021 vindt dan de eerste echte Chirozondag plaats met de nieuwe leiding en de nieuwe groepen!


Hopelijk tot dan en intussen nog een spetterende vakantie toegewenst!GEEN OUDERSBEZOEK!

17 juni 2021


Binnen minder dan een maand is het zover. Dan vertrekt Chiro Stokkel op kamp, en daar kijken we enorm naar uit!


Jammer genoeg willen wij jullie informeren dat het oudersbezoek op 18 juli niet zal doorgaan. Omwille van de coronamaatregelen is het niet toegelaten om externen uit te nodigen op de kampplaats.


Maar niet getreurd, want met ons krantje van de dag, die we dagelijks op onze Facebookpagina zullen posten, blijven jullie altijd op de hoogte over wat er gaande is op het Chiro Fiesta kamp!


Inschrijvingsformulier_blanco.pdf

ZONDAG 16 MEI: Kampinschrijvingen

12 mei 2021


Joepie, over twee maanden vertrekken we weer met z'n allen op bivak! Daarom vinden op zondag 16 mei de kampinschrijvingen plaats. Deze gaan door tussen 17u30 en 19u00 in het patro (François Vander Elststraat 17, 1150 Sint-Pieters-Woluwe). De Chirozondag zelf eindigt hierdoor voor iedereen om 18u00. Hieronder vind je alvast wat meer praktische info:


Prijzen

130 euro voor het eerste kind

120 euro voor het tweede kind

110 euro voor het derde kind


Betalingswijze

Cash, Payconiq of via overschrijving


Datum + plaats

Zondag 16 mei tussen 17u30 en 19u00 in het patro


Wens je het inschrijvingsformulier op voorhand in te vullen? Dan kan je deze downloaden in bijlage. Gelieve deze wel ingevuld aan ons te bezorgen.


Let op: een inschrijving is pas geldig eens het juiste bedrag is betaald.


Nog vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren!


PS: Vanaf nu hoef je jouw kind(eren) niet meer in te schrijven voor een Chirozondag. Iedereen is dus zeker en vast welkom op 16 mei!


Tot dan!

Wat is er leuker dan Chiro op een zondagnamiddag?

20 april 2021


Deze vraag was snel beantwoord op de Chirozondag van 18 april, namelijk NIKS. De leden waren blij dat ze zich op het einde van de vakantie nog eens konden komen uitleven na de Paaspauze. Na Pasen is het gewoonlijk ook één rechte lijn naar de grote vakantie. Zo ook voor de Chiro zelf, wij kijken echt al uit naar ons jaarlijks kamp wat zoals gewoonlijk plaats zal vinden tussen 11 en 21 juli. Meer info over het kamp en de kampinschrijvingen volgen zeker en vast nog :).


Tot snel

VROLIJK PASEN

3 april 2021


Eerst en vooral wensen we jullie alvast een Vrolijk Pasen! 🐣

Graag willen we jullie meedelen dat er zondag 4 april geen Chiro is omwille van Paaszondag. Ook hebben we besloten om door de huidige coronamaatregelen geen Chiro te geven op 11 april, maar niet getreurd: op zondag 18 april is er weer Chiro. Tot dan! 😀

PS . Graag willen we jullie nogmaals bedanken voor jullie bestellingen voor de lente ontbijtmanden!

21 MAART 2021: LENTE ONTBIJTMANDEN

20 februari 2021

Daar is de lente, daar is de zon... 🎶☀️ Ja ja, we kunnen stilletjes aan beginnen aftellen naar de lente! En daar kijken we bij Chiro Stokkel ook enorm naar uit. Daarom hebben wij een actie voor jullie in petto om het begin van de lente goed in te zetten!


Op 21 maart 2021 verkopen we namelijk lente ontbijtmanden! Woon je in een van volgende gemeentes; Kraainem, Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Lambrechts-Woluwe, Kortenberg, Groot-Zaventem, Tervuren, Overijse, Oudergem, Etterbeek, Wezembeek-Oppem, Watermaal-Bosvoorde? Dan komen we deze met veel plezier aan huis leveren tussen 7u30 en 10u00. Is dat niet het geval? Dan kan je deze ook ter plaatste (François Vander Elststraat 17, 1150 Sint-Pieters-Woluwe) tussen 7u30 en 10u00 komen afhalen. En dat volledig coronaproof!


Krijg je bij het lezen van dit mailtje ook al zin in een stevig ontbijtje? Vergeet dan zeker niet te bestellen! Dit kan tot en met 14 maart 2021 19u00 via volgende link: https://forms.gle/va7QkGprrmVd79GA6 . Daarna wordt het bestelformulier afgesloten.


Hieronder vind je alvast een overzicht van de ontbijtmanden die Chiro Stokkel in aanbieding heeft!

Verlenging maatregelen

20 januari 2021


Zoals jullie wellicht in het nieuws hebben vernomen, worden de huidige maatregelen verlengd tot en met 1 maart 2021. Dit geldt ook voor de Chiro-activiteiten: Speelclub en Rakwi heeft live Chiro, maar voor Tito en Kaspi blijft alles voorlopig online. Indien hier versoepelingen in zouden komen, brengen we jullie op de hoogte!

Ook willen we jullie bij deze graag herinneren dat wanneer uw zoon/dochter ziektesymptomen vertoont (hoofdpijn, hoesten, niezen, koorts ...) hij/zij thuis moet blijven.

Indien jullie hieromtrent nog vragen hebben, mogen jullie ons steeds contacteren.

Stay healthy en we hopen op een snel weerzien!

Vanaf 15 november weer chiro

9 november


Wij kunnen jullie met plezier meedelen dat er voor de jongste afdelingen weer Chiro is vanaf 15 november. Dit houdt in dat de Speelclub (6-9 jaar) en de Rakwi (9-12 jaar) zich weer kan komen uitleven - volgens alle richtlijnen die we opgelegd krijgen - op zondag van 14u tot 18u in het Patro.


De oudere afdelingen, namelijk Tito (12-14 jaar) en Kaspi (14-18 jaar) hebben deze mogelijkheid niet en voor hen zal er iets online georganiseerd worden. Hoe en wat, wordt rechtstreeks met de leden gecommuniceerd.


Christus Koning (22 november) gaat NIET door wel is er dan Chiro voor Speelclub en Rakwi van 14u tot 18u in het Patro en voor de Tito en Kaspi iets online.

Geen chiro tot 8 november

1 november 2020

Voorlopig is er tot en met 8 november geen Chiro. Van zodra het weer kan, houden we jullie op de hoogte.

Hou jullie goed!

Chiro stokkel smult

4 oktober 2020

Onze traditionele spaghettiavond kunnen we helaas niet laten doorgaan door Covid-19, maar dit heeft ons niet tegengehouden. Zo zijn we op het idee gekomen van “Chiro Stokkel Smult”, zo kunnen we jullie toch nog steeds een heerlijke spaghettiavond laten beleven wel is waar thuis dan. Deze bijzondere avond zal doorgaan op 17 oktober 2020. Zo hebben jullie vanaf vandaag de mogelijkheid om via deze link 👉 https://bit.ly/3mVMQDM een bestelling te plaatsen voor een lekkere spaghetti met bolognaise saus al dan niet vegetarisch of een portie met kaas en hesp. Met de nodige extra’s erbij. Na de bestelling kunnen jullie het totale bedrag over schrijven op BE91 4393 1431 7176 met jullie naam als mededeling of anders betalen op 17 oktober zelf.

In het kort
Wat? Take away spaghettiavond
Wanneer? 17 oktober af te halen vanaf 17:30

Stappenplan
STAP 1: Vul het formulier in voor 10 oktober 2020. 👉 https://bit.ly/3mVMQDM
STAP 2: Kom het op 17 oktober 2020 tussen 17u30 en 20u00 afhalen in het patro (François Vander Elststraat 17, 1150 Sint-Pieters-Woluwe). Wij raden ten zeerste aan zelf een potje en/of zak/doos mee te nemen om zo een steentje bij te dragen aan een beter milieu.
STAP 3: Laat het smaken!


Inschrijvingsformulier_blanco.pdf

Inschrijvingsformulier

3 oktober

Indien u wenst kan u de inschrijving op voorhand al invullen en dan afgdrukt meebrengen.

Tot morgen!

oPENDEURDAG, inschrijvingen & croque monsier verkoop rakwi's

17 september

Benieuwd naar hoe Chiro Stokkel in elkaar zit? Kom dan zeker langs op onze opendeurdag! 🤩

Jong, oud, klein of groot? Elk kind en elke ouder is welkom tussen 14u00 en 18u00. Terwijl de kinderen ravotten, kunnen de ouders op veilige afstand en met mondmasker komen piepen en genieten van een lekker drankje in hun bubbel. 🤗 Ook kunnen alle vragen aan onze Volwassen Begeleiding, Kris & Nele, worden gesteld!

Heeft je kind genoten van een geweldige namiddag bij Chiro Stokkel? Dan kan je hem/haar inschrijven tussen 18u00 en 19u00! Het inschrijvingsgeld per kind kost 40 euro en dient contant te worden betaald. Ook de inschrijvingen verlopen op een veilige manier. Daarom willen wij u vragen een mondmasker te dragen en voldoende afstand te bewaren.

Een klein hongertje? De Rakwi’s verkopen heerlijke croque monsieurs! 🥪 Tussen 18u00 en 19u00 kan je deze tegen democratische prijzen afhalen aan het raam van het Rakwilokaal! 😋Een croque monsieur kost 2,50€, een croque kip 3€, een croque veggie 3,5€ en een croque hawaii 3€!

Interesse in een croque veggie? Gelieve deze op voorhand te bestellen via volgend formulier: https://forms.gle/uC89ReoADcGJrois8

De croques kunnen, omwille van de coronamaatregelen, niet ter plaatse worden gegeten.

Tot dan!

De nieuwe leiding

7 september

Het nieuwe Chiro-jaar is begonnen en daar hoort traditioneel ook nieuwe leiding bij. 😊 Gisteren hebben alle afdelingen hun leiding zelf kunnen ontdekken door het ontsnappen uit hun escape room. Vandaag, kunnen jullie de nieuwe leiding en groepsleiding zelf ontdekken. 🥳

Welkom Jessica & Louise en proficiat aan onze nieuwe groepsleidster Julie! 🤗

De Nieuwe groepsleidster

Julie

Eerste Chirozondag

E-I-N-D-E-L-I-J-K, op 6 september 2020 start het nieuwe Chirojaar, jeej! De eerste Chirozondag begint voor iedereen om 14u00. Omwille van de coronamaatregelen wordt onze Chiro opgedeeld in twee bubbels. Hieronder vindt u alvast praktische informatie over het veilige verloop van de Chirozondag.

Bubbel 1: Speelclub (6 - 9 j) & Rakwi (9 - 12 j)

- Zij worden verwacht op de koer en lopen via de blauwe poort naar daar.

- Bij aankomst worden hun handen ontsmet.

- Ook tijdens de Chirozondag worden de hygiënemaatregelen gerespecteerd.

- Binnen hun bubbel kunnen ze, net zoals op kamp, lekker ravotten.

- Om 18u00 eindigt de Chiro voor hen.

Bubbel 2: Tito (12-14 j) & Kaspi (14 - 18 j)

- Zij worden in de zaal verwacht en gaan via de witte deur naar binnen.

- Bij aankomst worden hun handen ontsmet.

- Ook tijdens de Chirozondag worden de hygiënemaatregelen gerespecteerd.

- Binnen hun bubbel kunnen ze, net zoals op kamp, lekker ravotten.

- Om 19u00 eindigt de Chiro voor hen (ook voor de 12-jarigen die net Tito zijn geworden)

- Zij dragen een mondmasker bij aankomst, maar gedurende de Chirozondag moeten zij deze niet dragen binnen hun bubbel.

Gedurende de Chirzondag kunnen alle leden een vieruurtje (koekje/water: 50 cent; frisdrank: 1 euro) kopen.


Verder zal de formatie met voldoende afstand tussen de twee bubbels plaatsvinden. Deze mag jammer genoeg niet bijgewoond worden door de ouders of andere Chirosympathisanten 🙁.


We kijken uit naar 6 september!

Chiro Stokkel